L’iPad com a recurs didàctic.

Molts centres valoren la possibilitat d’introduir la ‘tablet’ de la marca Apple com a recurs didàctic a l’aula. Hi ha escoles que ja l’estan introduint. Ja sigui en mans del mestre o dels alumnes, les possibilitats d’aquest dispositiu semblen no tenir fi. Jo faig servir el meu iPad en algunes classes i com a docent penso que és un recurs que val la pena explorar a molts nivells.

Es pot fer servir com a reproductor de medis: imatges, cançons, videos, presentacions de diapositives i altres tipus de fitxer. Es necessita un projector i un adaptador pel cable VGA.

Adaptador per a cable VGA

També tenen molt d’interès les nombroses aplicacions de caire educatiu que es poden descarregar de l’Appstore. Eduapps és un cercador d’internet que recull la majoria d’aplicacions educatives per iPad, i les classifica per àrea, edat, etc. i en dona una petita descripció força orientadora.

Un dels grans avantatges és la càmera que l’iPad porta incorporada. Això ens permet, per exemple, grabar un video i editar-lo pràcticament a l’instant amb l’aplicació iMovie (o deixar-lo sense editar i reproduir-lo directament des de la galeria del dispositiu). Un dels àmbits on més partit se li pot treure a l’opció de càmera és a les classes d’educació física en l’aprenentatge de gestos tècnics, per exemple un servei de volei. Es pot grabar la seqüència de moviment i ensenyar-li al mateix alumne pràcticament a l’instant.

Fes clic a la imatge per anar a http://www.eduapps.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s